Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
15 g boter
15 g bloem
2 dl garderoom
1 ei
75 g Roquefort
bieslook
3 bl gelatine
200 g gerookte zalm
1 bosje radijs
2 el olijflolie
3 el droge Vermouth
1 tl honing
citroensap
zout & peper
Bereiden
- De worteltjes en de steeltjes van de radijsjes snijden.
- De radijsjes wassen en in reepjes snijden.
- De ingrediënten voor de dressing door elkaar roeren en de reepjes radijs hierin 20 minuten marineren.
- Voor de zalmrolletjes de boter in een glazen litermaat (onafgedekt) in 30-45 seconden op 100% smelten.
- De bloem erdoor roeren, vervolgens de helft van de room erbij schenken en (afgedekt) in 1-2 minuten op 100% verwarmen.
- De gelatine in ruim koud water weken.
- De Roquefort verkruimelen, het ei splitsen en de dooier door de hete saus roeren.
- De gelatine uitknijpen, in een schaaltjes in ca. 15 seconden op 100% oplossen en door de saus roeren.
- Het eiwit stijf slaan en de overige garderoom tot yoghurtdikte opkloppen.
- Als de saus bijna is afgekoeld, maar nog niet stijf is, eerst de slagroom en daarna het eiwit erdoor spatelen.
- Op smaak brengen.
- Elk plakje gerookte zalm royaal met mousse bestrijken en de plakjes voorzichtig oprollen.
- De rolletjes 2-3 uur in de koelkast leggen om verder op te stijven.
- Vlak voor het serveren elk rolletje in schuine plakjes snijden, op een bordje leggen en serveren met de gemarineerde radijsjes.
Bron/inzender: